Verkkokaupan sopimusehdot

Kangas ja Kude Alestalo on Alestalon Mattokutomo Oy:n rekisteröity tavaramerkki.

Näitä sopimusehtoja sovelletaan asiakkaan tilatessa tuotteita Alestalon Mattokutomo Oy:n –verkkokaupasta osoitteesta www.alestalo.fi Tehdessäsi tilauksen hyväksyt yleiset sopimusehdot. Näillä ehdoilla ei heikennetä Suomen lain mukaisia kuluttajan oikeuksia (Kuluttajansuojalaki).

Alestalon Mattokutomo Oy:llä on oikeus keskeyttää verkkokauppa tarvittaessa, esimerkiksi huoltotoimenpiteiden suorittamiseksi.

Alestalon Mattokutomo pidättää oikeuden perustellusta syystä muuttaa näitä sopimusehtoja ilmoittamalla asiasta sähköpostilla, kirjallisesti tai verkkokaupan välityksellä. Tilaukseen sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia ehtoja, jotka asiakkaan on hyväksyttävä ennen tilauksen jatkamista.

Kaikki näillä sivuilla esitetyt tekstit ja kuvat ovat Alestalon Mattokutomo Oy:n omaisuutta. Tekijänoikeuksilla suojattujen kuva- ja tekstimateriaalien luvaton käyttö tai kopiointi on kielletty.

Yhteystiedot

Alestalon Mattokutomo Oy 0148714–8
Rautatienkatu 21B 7krs
15110 Lahti 
Puh. 03 876 200

Hinnat

Tuotteiden hinnat ovat euromääräisiä (EUR) ja sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron, joka on tällä hetkellä 24%. Hinnat eivät sisällä käsittely- eivätkä lähetyskuluja. Tilaushetkellä ilmoittamme hinnat ovat voimassa asiakkaan koko ostoprosessin ajan.

Alestalon Mattokutomo Oy pidättää oikeuden tilauksen peruuttamiseen selvän hintavirheen ollessa kyseessä. Selvällä hintavirheellä tarkoitettaan verkkokaupassa sitä, että tuotteen hinta poikkeaa selvästi ja merkittävästi tuotteen oikeasta hinnasta (esimerkiksi jos tuotteella on hinta 0,00 euroa tai tuotteella ei ole hintaa ollenkaan). Tällaisessa tapauksessa virheellinen hinta poikkeaa niin selvästi oikeasta hinnasta, että kuluttajan katsotaan ymmärtävän hintatiedon olevan virheellinen.

Mikäli verkkokaupassa on menossa kampanja tai asiakkaalla on kampanjakoodi, joka oikeuttaa erikseen mainittuun etuuteen verkkokaupassa, asiakas ei voi käyttää kuin yhden etuuden kerrallaan. Asiakas ei voi hyödyntää kertaluonteista etua kahdesti. Kampanjat ovat voimassa rajoitetun ajan, eikä niitä voi yhdistellä. Kampanja etuja ei myönnetä jälkikäteen.

Sopimuksensitovuus

Osapuolia sitova sopimus syntyy, kun Alestalon Mattokutomo Oy on lähettänyt erillisen tilausvahvistuksen asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen (Tilausvahvistus). Vahvistus tehdään heti kun Alestalon mattokutomo Oy on vastaanottanut tilauksen ja maksaminen on suoritettu onnistuneesti. Perjantaina, pyhän aattona tai pyhänä tehty tilaus pyritään vahvistamaan viimeistään seuraavana arkipäivänä klo 18:00 mennessä. Tilaus voidaan vahvistaa vain, jos Alestalon Mattokutomo Oy pystyy todentamaan asiakkaan osoitteen.

Alestalon Mattokutomo Oy:lla on oikeus yksittäisissä tapauksissa hylätä tilaus. Alestalon Mattokutomo Oy ei takaa verkkokaupan tuotteiden saatavuutta kaikissa tilanteissa. Kaikki asiakastunnuksilla tehdyt ostokset katsotaan olevan asiakkaan ostoksia. Tämän vuoksi on tärkeää, että asiakas säilyttää asiakastunnuksia huolellisesti siten, etteivät ne joudu ulkopuolisten tietoon.

Toimitusaika ja toimituksesta ilmoittaminen

Varastossa olevien tuotteiden toimitusaika on tavallisesti noin 3–5 arkipäivää toimitustavasta riippuen. Kello 14 jälkeen tehtyjen tilauksien toimitusaika lasketaan seuraavasta arkipäivästä lähtien. Toimitusaika on arvio. Toimituksen myöhästyessä merkittävästi asiakkaalla on oikeus purkaa kauppa. Alestalon Mattokutomo Oy ei vastaa mahdollisista vahingoista, jotka ovat aiheutuneet arvioiden toimitusajan ylittämisestä. Juhlapyhien aikaan (esimerkiksi joulunaika) voivat toimitusajat olla hieman pidempiä.

Alestalon Mattokutomo Oy vastaanottaa ja toimittaa tilaukset siinä järjestyksessä kuin ne saapuvat Alestalon Mattokutomo Oy:lle.

Asiakas ilmoittaa tilauksen yhteydessä, haluaako noutaa paketin Alestalon Mattokutomo Oy:n myymälästä, vai toimituksen postin toimipisteeseen tai kirjeitse antamaansa osoitteeseen. Alestalon Mattokutomo Oy toimittaa lähetykset ensisijaisesti halvinta mahdollista toimitustapaa käyttäen, ja pidättää oikeuden vaihtaa toimitustapaa.

Kun tilaus on valmis noudettavaksi, asiakkaalle lähetetään tästä ilmoitus. Ilmoitus lähetetään sähköpostitse. Jos olet ilmoittanut noutavasi tilauksen Alestalon Mattokutomo Oy myymälästä, tilaus tulee noutaa henkilökohtaisesti tai valtakirjalla. Mukana on oltava tilausnumero sekä voimassaoleva henkilöllisyystodistus. Tilaus on noudettava 14 päivän kuluessa saapumisilmoituksesta.

Jos olet ilmoittanut noutavasi tilauksen postin toimipisteestä, tilausta noudettaessa mukana on oltava voimassaoleva henkilöllisyystodistus sekä postin saapumisilmoitus tai paketin lähetystunnus. Tilaus on noudettavan 14 päivän kuluessa saapumisilmoituksesta.

Toimitus

Toimitustapa ja lähetyskulut

Suomessa asuva voi valita kolmesta vaihtoehtoisesta toimitustavasta:

 1. Nouto Alestalon Mattokutomo Oy -myymälästä,
 2. Nouto Postin toimipisteestä / postijakelu
 3. SmartPOST -automaatista

Voit valita tilauksesi toimitetavaksi ilmoittamaasi osoitteeseen mukaiseen postin toimipisteeseen. Alestalon Mattokutomo Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitustapaa. Paketin toimituskulut postin kautta ovat 9,90 euroa, kun ostosten yhteissumma on alle 90 euroa, kun ostosten yhteissumma on tasan tai ylittää 90 euroa toimitusmaksua ei peritä.

Tuotteet toimitetaan yhtenä lähetyksenä**

Alestalon Mattokutomo Oy ei voi taata tuotteiden saatavuutta kaikissa olosuhteissa. Mikäli jotakin tilaamaasi tuotetta ei poikkeuksellisesti ole saatavilla, Alestalon Mattokutomo Oy ilmoittaa tästä asiakkaalle ja toimittaa vain ne tuotteet, jotka ovat saatavilla. Alestalon Mattokutomo Oy hyvittää toimittamatta jääneet maksetut tuotteet asiakkaalle.

Alestalon Mattokutomo Oy ei lähetä jälkitoimituksia.

Maksaminen

Maksupalveluntarjoaja

Klarna AB
Norra Stationsgatan 61
113 43 Stockholm
Ruotsi

Laskulla maksaminen

Klarna Laskulla maksaessasi asiointisi on turvallista ja helppoa. Sinun ei tarvitse koskaan ilmoittaa maksukorttisi tietoja ja saat tilaamasi tuotteet aina ennen kuin sinun tarvitsee maksaa niitä.

 • Saat tilaamasi tuotteet aina ennen kuin maksat niitä
 • Maksuaika aina 14 vuorokautta
 • Sinun ei tarvitse koskaan ilmoittaa maksukorttisi tietoja
 • Kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden palautusoikeus*
 • Lataa alkuperäinen laskusi osoitteessa klarna.fi
 • Mahdollisuus maksaa lasku myös erissä

Maksun myöhästyessä laskun loppusummaan lisätään muistutusmaksu 5,00 € ja viivästyskorko 8.00 %. Klarna tarkistaa ostohetkellä tilaajan luottokelpoisuuden, mikä joissain tapauksissa voi tarkoittaa myös luottotietojen tarkistamista.

Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Klarna käyttää henkilötietoja asiakasanalyysien tekemiseen, henkilön tunnistamiseen, luottokelpoisuusarviointiin ja markkinointitarkoituksiin. Henkilötunnusta käytetään asiakasnumerona asiakashallinnollisista syistä.

 • Ei koske kaikkia tuotteita, esim. lentomatkoja, tapahtumia tai räätälöityjä tuotteita. Huom. määrämittaan leikatut kankaat ovat räätälöityjä tuotteita.

Tili maksaminen

Klarna Tili -maksutapa on suunniteltu niihin tilanteisiin, kun haluat itse päättää, millaisissa kuukausierissä lyhennät tilauksesi loppusummaa. Klarna Tili on myös paljon enemmän. Saat tilaamasi tuotteet ennen kuin sinun tarvitsee maksaa niitä ja kaikki Klarna Tilillä maksetut ostokset yhdistetään yhdelle kuukausilaskulle. Myös eri verkkokaupoissa Klarna Tilillä maksetut tilaukset yhdistyvät automaattisesti samalle kuukausilaskulle.

 • Saat tilaamasi tuotteet aina ennen kuin sinun tarvitsee maksaa niitä
 • Kuukausierä 9 € tai vähintään 1/24 kokonaissummasta
 • Sinun ei tarvitse luovuttaa maksukorttisi tietoja
 • Osta nyt, maksa seuraavan kuukauden lopussa
 • Voit aina halutessasi maksaa jäljellä olevan velan myös kerralla
 • Kaikki ostoksesi yhdistyvät samalle tilille ja samalle kuukausilaskulle
 • Tilinhoitomaksu 3,95 € / kk tilausmäärästä riippumatta.

Klarna Tilille tehdyn 1000 €:n ostoksen perustamismaksu perusehtojen mukaan on 0 €. Tämän hetkinen vuosikorko on 22 %, jolloin esimerkkiostoksen mukainen todellinen vuosikorko on 34,64 %. Ostoksen luottohinta on 1171 €. Kuukausieriä on 12 kappaletta ja erät ovat kooltaan 98 €. Esimerkin mukainen ostos edellyttää, että luoton kokonaissumma suoritetaan vuoden sisällä.

Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Klarna käyttää henkilötietoja asiakasanalyysien tekemiseen, henkilön tunnistamiseen, luottokelpoisuusarviointiin ja markkinointitarkoituksiin. Henkilötunnusta käytetään asiakasnumerona asiakashallinnollisista syistä.

Yleiset ehdot löydät täältä.Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajanluottotiedot löydät täältä.

Maksuehdot

Vaihto ja palautus

Tilatuilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus tuotteiden vastaanottamisesta. Tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja alkuperäisissä pakkauksissaan avaamattomina. Räätälöidyillä tai tilaajan toiveiden mukaan tehdyillä tuotteilla (esim. määrämittaan leikatut kankaat tai muut tekstiilielementit tai verhot) ei ole palautusoikeutta (Kuluttajansuojalaki 9 Luku 10 § (5.1.1994/16)).

Sellaisena kuin se on -ehto

Jos tavara on myyty “sellaisena kuin se on” tai samankaltaista yleistä varaumaa käyttäen, siinä katsotaan kuitenkin olevan virhe, jos:

1) tavara ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut sen ominaisuuksista tai käytöstä ja joiden voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan;

2) myyjä on ennen kaupantekoa laiminlyönyt antaa ostajalle tiedon sellaisesta tavaran ominaisuuksia tai käyttöä koskevasta olennaisesta seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon, ja laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan; tai

3) tavara on huonommassa kunnossa kuin ostajalla sen hinta ja muut olosuhteet huomioon ottaen on ollut perusteltua aihetta edellyttää. (13.12.2001/1258)

Tilaajan tulee täyttää Alestalon Mattokutomo Oy:n tarjoama sähköinen palautuslomake ennen tuotteiden palautusta. Väärin palautetuista lähetyksistä voidaan periä toimitus- (5€) ja käsittelykulut (5€). Uudelleen lähetyksestä laskutetaan 9,90 € lähetyskulut. Laskuun lisätään 5€ laskutuslisä.

Tuotereklamaatiot

Alestalon Mattokutomo Oy vastaa siitä, että jokainen lähetys tarkistetaan huolellisesti ennen kuin se lähetetään asiakkaalle. Jos siitä huolimatta tuotteessa on virhe tai tuote on väärä, tulee virheestä reklamoida välittömästi.

Jos kuitenkin tilauksessa on viallinen tuote, tulee tilaajan välittömästä reklamoida tästä Alestalon Mattokutomo Oyn tarjoaman sähköisen lomakkeen kautta.

Mikäli haluat purkaa kaupan, palautetaan maksu 30 päivän kuluessa siitä, kun Alestalon Mattokutomo Oy on vastaanottanut virheellisen tuotteen.

Kuluttajansuoja

Alestalon Mattokutomo Oy noudattaa kaikessa toiminnassaan kuluttajaviranomaisten suosituksia.

Osa tuotteistamme on räätälöityjä tuotteita (esimerkiksi määrämittaan leikatut kankaat, mittatilausverhot, määrämittaan ommellut lakanat), joilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta (KSL 9 Luku 10 §).

Riitojen ratkaisu

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Erimielisyys voidaan ratkaista myös EU:n ODR forumissa: (ec.europa.eu/odr)

Ylivoimainen este

Alestalon Mattokutomo Oy ei vastaa viivästyksistä ja vahingoista, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota se ei ole kohtuudella voinut ennakoida tai jonka seurauksia se ei voi välttää. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan mm. työtaistelutoimenpiteet, henkilökunnan sairastuminen, tuonti- ja vientikiellot sekä häiriöt kuljetuksissa. Mikäli ylivoimainen este jatkuu yli kolme kuukautta, on sekä Alestalon Mattokutomo Oylla että asiakkaalla oikeus purkaa tilaukset ilman vahingonkorvaus- tai viivästysseuraamuksia.

Tietosuoja ja turvallisuus

Maksaminen Alestalon Mattokutomo Oy verkkokaupassa tapahtuu Klarna Oy:n -palvelun avulla.

Tietosuoja

Alestalon Mattokutomo Oy vastaa henkilötiedoista, jotka asiakas Alestalon Mattokutomo Oy:lle ilmoittaa tai jotka Alestalon Mattokutomo Oy saa haltuunsa asiakkaan tilauksen yhteydessä. Alestalon Mattokutomo Oy huolehtii asiakastietojen asianmukaisesta käsittelystä ja säilyttämisestä. Tietoja käytetään toimitussopimuksen solmimisessa ja toteuttamisessa, Alestalon Mattokutomo Oyn organisoimissa suunnatuissa markkinointitoimenpiteissä, maksujen perinnässä ja muissa asiakassuhteen hoitamiseen liittyvissä tilanteissa. Alestalon Mattokutomo Oyn asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille lukuunottamatta verkkokaupan tekniseen hallinnointiin liittyviä toimia (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi). Asiakas voi tarkistaa Alestalon Mattokutomo Oyn hallussa olevat asiakastiedot ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun osoitteeseen info@alestalo.fi.

Lisätietoa Alestalon Mattokutomo Oy:n keräämistä ja tallentamisesta asiakastiedoista löytyy tietosuojaselosteesta.

Cookies

Käytämme palvelussamme evästeitä (cookies). Verkkokaupoissa ja muissa verkkopalveluissa yleisesti käytetyt evästeet ovat pieniä tunnistetiedostoja, jotka siirtyvät palvelimelta vierailijan tietokoneeseen istunnon aikana. Käytämme evästeitä mahdollistaaksemme vierailijan siirtymisen sivuillamme palvelusta toiseen istunnon aikana. Evästeiden käyttö ei näy vierailijalle istunnon aikana eikä rasita vierailijan tietokonetta.

Ikäraja

Asioidakseen verkkokaupassa asiakkaan on oltava vähintään 15-vuotias. Alaikäisten ostoksille edellytetään huoltajan suostumus. Alaikäinen voi maksaa vain verkkopankin kautta.

Tilaukset Suomen ulkopuolelle

Toistaiseksi tilauksia toimitetaan ainoastaan Suomessa sijaitseviin osoitteisiin.


Rekisteriseloste

 

Tietosuojaseloste

ALESTALON MATTOKUTOMO OY ASIAKASREKISTERI
Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste

Rekisterinpitäjä

Alestalon Mattokutomo Oy
Y-0148714–8
Rautatienkatu 21B
15110 Lahti
puh. 03 876 200
sähköposti: info@alestalo.fi

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Alestalon Mattokutomo Oy
Rautatienkatu 21B
15110 Lahti

Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri. Henkilötietoja käytetään asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen, lähetysten
toimittamiseen sekä asiakaspalvelun kehittämiseen. Henkilötietoja käsitellään myös asiakkaan
yhteydenottojen, asioinnin, asiakaskyselyiden ja muiden asiakkuuden hoitamiseen liittyvien toimenpiteiden
yhteydessä.

Henkilötietojenkäsittelyntarkoitus

Alestalon Mattokutomo Oy käsittelee henkilötietoja rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella, joita
käytetään asiakassuhteen hoitamiseen ja ylläpitämiseen ja valikoimastamme ja palveluistamme
tiedottamiseen. Sen lisäksi Alestalon Mattokutomo Oy ylläpitää kanta-asiakasrekisteriä kohdentaakseen
mainontaa ja etuja asiakkaille, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksen tällaisen mainonnan ja etujen
vastaanottamiseksi joko sähköpostitse tai muilla käytettävissä olevin keinoin, kuten tekstiviestillä tai muulla
pikaviestimellä tai siihen verrattavalla kanavalla ja joihin on asiakkaan antama suostumus.


Rekisterien henkilötietojen käsittely perustuu henkilötietolain 8 §:n 2 kohtaan.

Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot

Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

Yhteystiedot

 • Etunimi
 • Sukunimi
 • Postiosoite
 • Matkapuhelinnumero
 • Sähköpostiosoite
Asiakastiedot
 • Asiakkaan lisätiedot:

Edellä mainittujen tietojen lisäksi rekisteri saattaa sisältää henkilöitä koskevia muita asiakassuhteen
hoidolta olennaisia osoite- ja yhteystietoja, jos asiakas on niitä ilmoittanut.

Rekisteröidyn oikeudet 

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen
info@alestalo.fi tai 03-876200
Tarkastusoikeus
Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.
Oikeus tietojen oikaisemiseen
Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.
Vastustamisoikeus
Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty
lainvastaisesti.
Suoramarkkinointikielto
Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.
Poisto-oikeus
Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme
poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida
poistaa.
On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä
tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §)
määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa
ennen määräajan umpeutumista.
Suostumuksen peruuttaminen
Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim.
asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.
Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle
Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia
saadaan ratkaistua.
Valitusoikeus
Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme
henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

Säännön mukaiset tietolähteet

Asiakastiedot saadaan säännönmukaisesti seuraavista kanavista/lähteistä:
Alestalon Mattokutomo Oy kerää tietoa niin yksityisesti kuin julkisesti ylläpidetyistä tietolähteistä. Yksityisiä
lähteitä ovat esimerkiksi kansainväliset tuottajayhteisöt ja messujärjestäjäkatalogit sekä www-portaalit ja
alan foorumit sekä ekslusiiviset kierrätysalan julkaisut. Julkisesti ylläpidettyjä tietolähteitä käytämme myös
mahdollisuuksien mukaan, kuten esimerkiksi kansallisten suurlähetystöjen kautta saatuja yhteystietoja.
Alestalon Mattokutomo toimii kansainvälisessä, pääosin yritysten välisessä kierrätysraaka-aine bisneksessä,
jolloin tietoja saadaan niin EU kuin EU:n ulkopuolisilta alueilta. Alati muuttuvien verkostojen ja B2B www-
portaalien luonteen vuoksi, täydellinen lista on hyvin vaikea saada, mutta esimerkiksi: tradeindia.com,

alibaba.com, europages.com, EDANA.org, Fonecta FInder, LinkedIn, sekä suorat Google-hakukonehaut
avainsanoilla, jotka vievät suoraan tai epäsuoraan asiakkaiden tai potentiaalisten asiakkaiden sivuille
tietojen hakemiseksi.
Henkilöiden yhteystietoja kerätään Ratavartijankatu 9:ssa Lahdessa olevassa toimipisteessämme
manuaalisella listalla, johon asiakkaat voivat halutessaan kirjoittaa sähköpostiosoitteen, nimen,
puhelinnumeron ja osoitteen.
Henkilöiden yhteystietoja kerätään myös Alestalon Mattokutomo Oy:n www-sivulla lomakkeen kautta sekä
Facebook-sivulla, suoraan puhelimitse, sähköpostitse sekä muissa Alestalon Mattokutomo Oy:n virallisissa
tietokanavissa. Alestalon Mattokutomon virallisten kanavien kautta tietoa kerätään asiakkaan oman
suostumuksen mukaisesti.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Rekisterin tietoja ei pääsääntöisesti luovuteta kolmansille osapuolille.
Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Käytämme
säännönmukaisesti seuraavia palvelutarjoajia:
 • Google Inc.
 • Facebook Inc.
 • Netbaron Solutions Oy
 • Tilitoimisto Exakt Oy
 • Avenla Oy
 • DNA Oyj
 • Microsoft Inc.
 • Lisäksi useat logistiikan palveluyritykset, joille toimitetut tiedot liittyvät tavaran lähettämiseen ja
  vastaanottamiseen. 
 • Yrityksen palvelin ja sähköpostipalveluntarjoajalla Google Inc, jonka kauttaa Alestalo.fi sähköpostia sekä www.sivun domainia hallitaan. Google on sitoutunut noudattamaan EU-alueella asetettuja direktiivejä ja
  tietosuojalakeja toiminnassaan ja tästä on erillissopimus, jonka Alestalon Mattokutomo Oy on hyväksynyt
  ottaessaan palvelut käyttöön Google Inc. kanssa.

  Tietojensiirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

  Henkilötietoja ei pääsääntöisesti siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Jos tiedon siirtoa
  edellytetään esimerkiksi asiakkaan tavarantoimituksen takia EU:n ja ETA:n ulkopuolelle, huolehdimme
  henkilötietojen suojan riittävästä tasosta muun muassa sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja
  käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

  Rekisterinsuojauksenperiaatteet

  Rekisteriä kerätään ainoastaan sähköisesti. Alestalon Mattokutomo Oy:n asiakasrekisteriä säilytetään sähköisesti. Asiakasrekisteri on palomuurein ja muin teknisin keinoin suojattu. Ainoastaan nimetyillä, salassapitovelvoitteen alaisilla henkilöillä on oikeus käyttää ja ylläpitää rekisterin tietoja. Rekisteriä ei luovuteta sivullisille lukuun ottamatta tekniseen hallinnointiin liittyviä toimia (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi).

  Tarkastus- ja kielto-oikeus sekä oikeus oikaista virheellinen tieto

  Asiakkaalla on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteeseen: Alestalon Mattokutomo Oy, Rautatienkatu 21B, 15110 Lahti. Tarkastuspyyntö voidaan esittää myös henkilökohtaisesti yllä mainitussa osoitteessa. Jos asiakkaan tiedoissa on virheitä, asiakas voi esittää Alestalon Mattokutomo Oy:lle pyynnön virheen korjaamiseksi. 

  Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojensa käyttäminen suoramarkkinointiin ilmoittamalla siitä Alestalon Mattokutomo Oy:n asiakaspalveluun puhelimitse numeroon 03 876 200 (Puhelun hinta voimassaolevan paikallispuhelin yhtiön hinnoittelun mukaan. Kyseessä siis ihan normaalin soiton kustannus kun soittaa tavalliseen puhelinnumeroon, kirjeitse yllä mainittuun osoitteeseen tai sähköpostitse osoitteeseen info@alestalo.fi.

  Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

  Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

  Palautusehdot

  Tarkistamme kaikki tuotteet ennen lähetystä, jotta saisit aina oikean ja virheettömän tuotteen. Tästä huolimatta, jos et ole tyytyväinen tilaukseesi tai se on virheellinen, sinulla on 14 päivän palautusoikeus. (Palautusoikeus ei koske määrämittaan leikattuja tai muita asiakkaalle räätälöityjä tuotteita) Tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja alkuperäisissä avaamattomissa pakkauksissaan. Nämä palautusehdot koskevat ainoastaa verkkokaupasta tehtyjä tilauksia! Muissa tapauksissa ota yhteyttä asiakaspalveluun osoitteeseen info@alestalo.fi.

  Kuinka teen palautuksen?

  Täytä palautuslomake verkossa osoitteessa https://goo.gl/forms/Fa1OuPudzaLSqVW32  ja seuraa annettuja ohjeita.

  Emme vastaanota postiennakolla palautettuja lähetyksiä! Palautusehdot koskevat ainoastaan verkkokaupasta tehtyjä tilauksia.

  Kun palautus on saapunut meille, käsittelemme sen 2–4 arkipäivän sisällä. Klarna Oy palauttaa rahat, 7 arkipäivän sisällä palautuksen käsittelystä.

  Jos sinulla on kysyttävää palautusehdoista, ole ystävällinen ja ota yhteyttä asiakaspalveluun osoitteeseen info@alestalo.fi.

  Kuluttajansuoja

  Alestalon Mattokutomo Oy noudattaa kaikessa toiminnassaan kuluttajaviranomaisten suosituksia.

  Osa tuotteistamme on tilaajan toiveiden mukaan tehtyjä räätälöityjä tuotteita (esim. määrämittaan leikatut kankaat tai muut tekstiilielementit tai verhot) ja niillä ei ole palautusoikeutta (Kuluttajansuojalaki 9 Luku 10 § (5.1.1994/16)).

  Ylivoimainen este

  Alestalon Mattokutomo Oy ei vastaa viivästyksistä ja vahingoista, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota se ei ole kohtuudella voinut ennakoida tai jonka seurauksia se ei voi välttää. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan mm. työtaistelutoimenpiteet, henkilökunnan sairastuminen, tuonti- ja vientikiellot sekä häiriöt kuljetuksissa. Mikäli ylivoimainen este jatkuu yli kolme kuukautta, on sekä Alestalon Mattokutomo Oylla että asiakkaalla oikeus purkaa tilaukset ilman vahingonkorvaus- tai viivästysseuraamuksia.